Traveller

Je bent lid van Servas en je wil op reis. Dan heb je nodig: een profiel op ServasOnline en een geldige Letter of Introduction (LOI).

ServasOnline

Nadat je lid bent geworden, maak je een profiel aan op ServasOnline. Je vult je profiel zelf in met de informatie die jij wilt delen met andere Servasleden wereldwijd. In ServasOnline kun je hosts zoeken en contact met hen leggen.

De handleiding voor ServasOnline vind je hier.

LOI

Om op reis te gaan heb je een Letter of Introduction nodig. Hoe je die aanvraagt, lees je hier.

Loop je tegen problemen aan, stuur ons een mail. We helpen je graag.

Tracey en Jim, wat betekent reizen voor jullie?

“Wat reizen voor ons betekent? Reizen is verkennen, verbinden, luisteren, begrijpen, zijn. Maar reizen staat ook voor innerlijke groei en alle uitdagingen aannemen die op je pad komen – van zorg dragen voor een boerderij in Normandië, tot Spaans leren in Bolivia, tot meewerken in een guesthouse in Kaapstad, Zuid-Afrika. Wij houden ervan om lokaal te leven, ergens een tijdje te blijven zodat we de mensen écht leren kennen. Servas is hiervoor ideaal. We zullen nooit die keer vergeten dat we bij een Servashost verbleven, een Hindu huisvrouw, in India. Ze liet ons haar privé-tempel zien en sprak over haar dromen om te werken in de kinderopvang. Ze liet ons proeven van de cake die gebakken was voor het recentelijk gevierde Diwali festival en vertelde ons hoe gezegend we waren. Twee mensen uit Europa die hier in India cake aten, die gezegend was door de goden. God had het vast zo bedoeld. Dit soort ervaringen zijn om nooit te vergeten. We zijn inmiddels al vijf jaar aan het reizen, af en aan, en hebben al zoveel meegemaakt. En we hopen nog veel meer te mogen beleven.”