Traveler

Je bent lid van Servas en je wilt reizen

Je bent lid van Servas en je gaat op reis. Dan heb je nodig: een geldige LOI en een profiel op Servas Online.

LOI

Een LOI of een BMC (enkel geldig in België, Luxemburg en Nederland) download je hieronder:
LOI
BMC
Vul hem in, plak een foto en zet je handtekening. Stuur de LOI of BMC naar de Travelcoördinator. Deze ondertekent hem en plakt er een zegel op. Zonder handtekening en zegel zijn de LOI en BMC niet geldig. Daarna stuurt de Travelcoördinator hem terug. Als je gaat reizen neem je de ondertekende LOI of BMC altijd mee, zodat je hem aan de host kan laten zien. Het adres van de Travelcoördinator vind je in de Handleiding. Kom je er niet uit, neem dan contact met de Regiocoödinator.

Servas Online

Iedereen die zijn lidmaatschap heeft betaald, heeft een profiel in Servas Online. Je kan dit profiel zelf aanvullen met de informatie die jij wilt delen. In Servas Online kan je hosts zoeken en contact met hen leggen. Er is een duidelijke handleiding geschreven over het gebruik van Servas Online. Die vind je hier: ServasOnline handleiding

Let op: Servas Online werkt nog niet altijd naar behoren. Helaas kan het Nederlandse bestuur daar niets aan veranderen. Dit ligt bij de internationale Servas Online coördinator. Loop je tegen problemen aan, laat het ons dan weten via info@servasnl.org. Wij geven het dan door aan de internationale Servas Online coördinator.

Wat betekent reizen voor jou?

“Wat reizen voor ons betekent? Reizen is verkennen, verbinden, luisteren, begrijpen, zijn. Maar reizen staat ook voor innerlijke groei en alle uitdagingen aannemen die op je pad komen – van zorg dragen voor een boerderij in Normandië, tot Spaans leren in Bolivia, tot meewerken in een guesthouse in Kaapstad, Zuid-Afrika. Wij houden ervan om lokaal te leven, ergens een tijdje te blijven zodat we de mensen écht leren kennen. Servas is hiervoor ideaal. We zullen nooit die keer vergeten dat we bij een Servas host verbleven, een Hindu huisvrouw, in India. Ze liet ons haar privé tempel zien en sprak over haar dromen om te werken in de kinderopvang. Ze liet ons proeven van de cake die gebakken was voor het recentelijk gevierde Diwali festival en vertelde ons hoe gezegend we waren. Twee mensen uit Europa die hier in India cake aten, die gezegend was door de goden. God had het vast zo bedoeld. Dit soort ervaringen zijn om nooit te vergeten. We zijn inmiddels al 5 jaar aan het reizen, af en aan, en hebben al zoveel meegemaakt. En we hopen nog veel meer te mogen beleven”

Tracey and Jim