Servas-traveller

Zit jij ook gauw vol vragen als je in een ander land bent? Zou je wel meer in echt contact willen komen met de mensen daar? Verhalen horen uit het echte leven daar? Voordeuren die voor jou open gaan?

Servas opent deuren voor mensen die op een persoonlijk niveau contacten willen leggen en andere culturen echt willen leren kennen. Servas is namelijk een netwerk van zo’n 15.000 Servas-hosts in meer dan honderd landen die jou als gast willen ontvangen.

Servas-hosts stellen hun huis open voor Servas-travellers en delen hun leven met hun gast(en). Samen neem je de tijd om te luisteren naar elkaars verhalen. Misschien kook en eet je samen, of ga je samen dingen ondernemen. Na één of twee dagen ga je weer verder.

Servassers zijn benieuwd om te ontdekken wat verschillen en overeenkomsten zijn met mensen uit andere landen. We hebben een brede belangstelling en een open mind. Ons doel is om bij te dragen aan wereldvrede door het sluiten van vriendschappen en het delen van ervaringen.

The world as a place where there are no strangers.

Wil je lid worden? Spreek dan af met een regio-coördinator bij jou in de buurt. In dat gesprek leggen we je verder uit wat Servas zo speciaal maakt en hoe het werkt,  bv. hoe je een profiel aanmaakt op de website. Natuurlijk verwachten we van jou dat je de doelen en waarden van Servas deelt.

ServasOnline

Nadat je lid bent geworden, maak je een profiel aan op ServasOnline met de informatie die jij wilt delen met andere Servasleden wereldwijd. In ServasOnline kun je hosts zoeken overal ter wereld en afspraken gaan maken voor je reis. En omgekeerd kunnen andere Servassers jou vinden en een verzoek sturen om bij jou te komen logeren.

De handleiding voor ServasOnline vind je hier.

LOI

Om op reis te gaan heb je een Letter of Introduction nodig. Hoe je die aanvraagt, lees je hier.

Loop je tegen problemen aan, stuur ons een mail. We helpen je graag.

Tracey en Jim, wat betekent reizen voor jullie?

“Wat reizen voor ons betekent? Reizen is verkennen, verbinden, luisteren, begrijpen, zijn. Maar reizen staat ook voor innerlijke groei en alle uitdagingen aannemen die op je pad komen – van zorg dragen voor een boerderij in Normandië, tot Spaans leren in Bolivia, tot meewerken in een guesthouse in Kaapstad, Zuid-Afrika. Wij houden ervan om lokaal te leven, ergens een tijdje te blijven zodat we de mensen écht leren kennen. Servas is hiervoor ideaal. We zullen nooit die keer vergeten dat we bij een Servashost verbleven, een Hindu huisvrouw, in India. Ze liet ons haar privé-tempel zien en sprak over haar dromen om te werken in de kinderopvang. Ze liet ons proeven van de cake die gebakken was voor het recentelijk gevierde Diwali festival en vertelde ons hoe gezegend we waren. Twee mensen uit Europa die hier in India cake aten, die gezegend was door de goden. God had het vast zo bedoeld. Dit soort ervaringen zijn om nooit te vergeten. We zijn inmiddels al vijf jaar aan het reizen, af en aan, en hebben al zoveel meegemaakt. En we hopen nog veel meer te mogen beleven.”