Host

Als Servas-host sta je open voor bezoek van Servas-travellers uit de hele wereld. Je biedt een (eenvoudige) slaapplaats aan en vindt het gezellig om samen te eten, te praten en tijd door te brengen.

Host zijn? Die andere manier van reizen.
In een Belgisch restaurant raken we aan de praat met een Engels-Frans stel. Zij hebben een maandje hun huis in Aberdeen geruild met iemand in Brugge. Net zoals wij, (be)zoeken zij de Lonely Planet plekjes. “Ja, jammer, je kunt alleen met outsiderogen kijken.” We blijken alternatieve veehouderij als gemeenschappelijke interesse te hebben. Dus nodigen we het stel uit om langs te komen. “Bel maar, het beste kom je in de loop van een middag dan kunnen we rustig verder praten en de volgende dag op de fiets een duurzaam varkensbedrijf bezoeken. Blijf slapen.”

Ze brachten een doosje echte “Butterscotch” mee. De dames kookten, de mannen deden de afwas.
Voor de volgende dag, op hun terugweg naar België, hebben we voor hen een bezoek geregeld aan het ecologisch pluimveebedrijf van een vriend. Bij het vertrek vroegen onze gasten of we wel eens van “Servas” gehoord hadden. We kregen een kort en bondige uitleg: “Actually, that is right what you are doing”. En zo kwam het dat wij lid werden. Als host ontvangen we mensen van over de hele wereld. Dan zijn we thuis op reis.  Laurens (dierenarts)