Ik wil op reis. Hoe zoek ik een host?

Dat kan op twee manieren: online en via een hostlist.

  1. Online

Veel landen hebben hun hostlist al op ServasOnline gezet. Als je online wil zoeken naar een host, dien je een profiel aan te maken. Je krijgt instructies voor het maken van je profiel, nadat je lid bent geworden.

Bovendien vraag je een LOI aan, want die heb je nodig om je te introduceren bij je host. Let erop dat je alleen een LOI kunt aanmaken, als in je profiel staat dat je (ook) “traveller” bent. Als dat niet zo is, stuur dan een verzoek aan ServasOnline@Servasnl.org, dan wordt dat voor je in orde gemaakt.

Ga naar de website van Servas International, log in en ga naar FIND MEMBERS. Onderaan het scherm vind je de knop LIST OF SERVAS COUNTRIES. Die lijst geeft aan welke landen al beschikbaar zijn via ServasOnline.

Op de website van Servas International staat een gedetailleerdere Engelse handleiding. Klik in het midden op het blauwe Aide/Help/Ayuda icoon.

Als je het profiel van een host interessant vindt en hem wil bezoeken, stuur je hem een mail. Daarin beschrijf je jezelf en vraag je of een bezoek gedurende twee dagen schikt. Tijdens deze dagen verblijf en slaap je bij je host.

2. Hostlist

Sommige landen hebben hun ledenbestand nog niet online. Wil je zo’n land bezoeken, vraag dan een hostlist van het betreffende land aan bij de travelcoördinator via: travel@servasnl.org. Deze hostlist is gratis. Een hostlist mag uitsluitend gebruikt worden voor het plannen van je reis. Onder GEEN BEDING mogen deze aan derden ter beschikking gesteld worden.

Tips

Bedenk dat je een land niet altijd het best leert kennen door alleen de belangrijkste steden te bezoeken. Ook in de provincie zitten vaak heel interessante hosts. Bovendien ontvangen hosts in de grote centra heel vaak aanvragen en zullen niet altijd genegen zijn alweer tijd voor bezoekers te reserveren. Let ook eens op hosts die in hun profiel het vakje WMT (Wants More Travellers) hebben aangevinkt.