Hoe vind ik een host?

Een groot deel van de Servas-hosts wereldwijd kun je vinden op het online platform ServasOnline. Als je lid bent geworden, krijg je een handleiding voor het aanmaken van je profiel op ServasOnline. Zodra je op ServasOnline je profiel hebt aangemaakt, kun je verder met onderstaande stappen.

1- Ga naar website van Servas International en log in op je profiel. Op de pagina FIND MEMBERS vind je een groene knop LIST OF SERVAS COUNTRIES. Leden uit deze landen zijn via ServasOnline te bereiken.

2. Op de pagina FIND MEMBERS kun je heel gedetailleerd zoeken. Voorbeeld: vul bij SELECT A COUNTRY/GROUP in ‘Italy’ en je vindt meer dan duizend Italiaanse Servas-leden.

3. Verfijn je zoektocht door te zoeken op MEMBER TYPE (host/traveller) en preciseer nog verder door je favoriete Italiaanse regio te kiezen.

4. Klik na elke zoekopdracht op SUBMIT en het resultaat verschijnt onderaan je pagina. Je vindt dan bijvoorbeeld in de regio Lombardia 131 hosts.

5. Klik op SWITCH TO MAP VIEW en je selectie hosts verschijnt op een landkaart waarop je kunt in- of uitzoomen door op de +/- knop te klikken.

6. Vink je favoriete hosts aan, klik op DOWNLOAD LIST en sla de lijst op op je smartphone zodat je hem onderweg kunt raadplegen .

Hostlist

Staat het land dat jij wil bezoeken niet in deze lijst of is hun database nog incompleet? Vraag dan een hostlist van het betreffende land aan bij de travelco├Ârdinator via: travel@servasnl.org. Doe dat minimaal vier weken voor vertrek. Deze hostlists zijn gratis. Je ontvangt ze per mail.